Sivut

torstai 5. helmikuuta 2015

Dieetti maistuu puulta

Oon ihan kypsä koko laihdutus-ajatukseen.

Haluan edelleen olla laihempi, haluan edelleen olla terveempi, haluan edelleen oppia paremmat elämäntavat.

En halua enää koko aikaa miettiä sitä mitä voin syödä, en halua rajoittaa itseäni niin paljon, että ajatukset jatkuvasti pyörivät siinä mitä söisin jos saisin.

Haluaisin opetella nyt kohtuuta, opetella tavan jolla voisin elää suht huolettomasti lopun ikääni niin, että paino pysyisi tietyllä tasolla, verensokerit ei heittelis ja olisin energisempi. Ensi viikonlopulle saakka koitan vielä pitää itseni Superdieetin makroissa (tietty määrä kaloreita ja ravintoainetasapaino tietyissä grammarajoissa) vaikka en varsinaisesti ruokavaliota noudatakaan. Sen jälkeen taidan siirtyä pelkkään kalorien laskentaan kokeilumielessä ja katsoa mitä siitä tulee.

Mulla ei ole sinänsä kiire laihtua. Mulla ei oo mitään päivämäärää tai bikinikautta mitä varten haluaisin painoni alemmas - kyse on ihan vaan omaa  hyvinvointiani silmällä pitäen tavoitellusta muutoksesta. Ensi viikon jälkeen alan koittaa pitää kalorirajana itselleni 1500kcal/päivä. Olen kirjannut tänä vuonna syömisiäni muutenkin kuukauden verran jo kalorilaskuriin/sulamoon eikä se ole mulle mitenkään työlästä, joten koen että voin hyvin jatkaa sitä tästä eteenpäinkin.

Tällä viikolla olen tehnyt pari kokeilua "terveellisemmän" ruuanlaiton saralla. Tein pizzaa kukkakaalipohjalla ja porkkanakakkua/-piirakkaa kaurahiutale-whey-pohjalla. Niistä tuli ihan menetteleviä. Ei tietenkään rasva-sokeripommien veroisia, mutta ravintoarvoiltaan erinomaisia ja melko pienienergisiä. Sai huijattuaan itseään uskomaan, että herkutteli, vaikka näin ei teknisesti ollutkaan. Mahdollisesti tällaisten kokeilujen jatkamisesta voisi olla hyötyä muutenkin.

Pizzaa tein pellillisen ja annoksena oli yksi neljäsosa pizzasta. Yhdessä annoksessa oli 311kcal, 36g proteiinia, 17g hiilihydraatteja ja 10g rasvaa (lähinnä juustoista).

Porkkanapiirakan annoskooksi tuli 1/8 piirakkavuuasta, eli melko iso pala. Kaloreita tässä palassa oli 150, hiilareita ja proteiineja kumpaakin 16g ja rasvaa 2g.

Tämänpäiväistä kauppareissua silmällä pitäen ajattelin etsiä netistä jonkun uuden reseptin jota koittaa. Mulla on koko ajan joku rasittava naposteluhimo, joten koitan etsiä jotain todella kevyttä ja pientä mitä voisi tarpeen vaatiessa naahia useampaankin otteeseen kahvin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Oi kun herkullisen näköistä porkkanakakkua. Olisiko ohjetta saatavissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaista ohjetta käytin pohjana: http://thegoodmorning.indiedays.com/2013/04/24/unelmien-omenapiirakka-proteiinilla-ladattuna/

      Tuota vähän muokkasin porkkanakakun suuntaan, ja kuorrutteen tein maitorahkasta ja Cookies&Cream proteiini pudding -jauheesta :)

      Poista