Sivut

torstai 8. tammikuuta 2015

Superdieetti - viikko 1, päivä 4

Lepopäivien ruokailut osoittaa todella kirkkaasti sen, miten huonosti sitä on syönyt aikaisemmin, jopa silloin kun on yrittänyt omatoimisesti vahtia syömisiään. Olen tässä Superdieetin ohessa kirjannut syömiseni Kalorilaskuriin (nyk. Sulamoon) lähinnä mielenkiinnosta, jotta näen miten tämä dieetti on koostettu (jotta pystyn sitten halutessani jatkamaan samaa linjaa myös myöhemmin). Aina lepopäivienkin lopussa musta tuntuu, että olen syönyt ihan hirveästi (ja noh, niin olenkin - määrällisesti), mutta energian saanti on pysynyt kuitenkin ns. laihdutuslukemissa. Kyse on siis tosiaankin siitä mitä syö, ei niinkään siitä kuinka paljon syö. Ainakin näillä ruoka-ainevalinnoilla.

Tänään oli viikon viimeinen työpäivä ja samalla viikon toinen ja (melkein) viimeinen kauppareissu (unohdin tomaattimurskan) joten päätin suosiolla pitää samaan kohtaan myös lepopäivän (melkein) kaikesta liikunnasta. Halusin kokeilla yhdistää lihaskunnot ja tabatat kuitenkaan ilman tabatan varsinaisia hyötyjä jotka tulisi korkeista sykkeistä. Tein liikkeet siis staattisina pitoina 20s pätkissä 10s tauolla liikkeiden välissä tabatoiden hengessä.

4x(20s pöydät, 20s v-vatsat),
4x(20s lankku, 20s supermies) ,
4x(20s seinäistuminen, 20s kauppakassit)

* Mulla ei siis ole mitään käsitystä noiden liikkeiden oikeista nimistä. Pöydällä tarkoitan sitä, että istutaan lattialle jalat edessä koukussa, nojaten kämmeniin niin että sormet osoittaa omaa takapuolta. Tästä asennosta ponnistetaan lantio ylös niin, että polvet on 90 asteen kulmassa reisien ja torson muodostaessa tason, eli noh, pöydän. V-vatsoille on varmasti joku oikeakin nimi, mutta tarkoitan siis sitä kun istutaan lattialla jalat nostettuna koukussa eteen ja nojatessa torsoa taaksepäin (vain takapuoli koskee siis maahan). Ehkä neliöjuuri olis kuvaavampi termi tähän? Supermiehessä maataan mahallaan jalat ja kädet suorana kropan jatkona torson ollessa ainoa lattiaan koskeva osa. Seinällä istutaan siis nojaamalla selkä seinään polvien ollessa mahdollisimman lähellä 90 asteen kulmaa. Kauppakassit on 2kg painot jotka on kropan sivulle suorana nostetuissa käsissä. *

Ajattelin haastaa itseni tekemään noita säännöllisesti ja testaamaan kuinka pitkiksi pystyn venyttämään nuo pidot. Sitten kun 20s sujuu suhteellisen hyvin (nyt meinasi lankut olla jo kuolemaksi) niin alan nostaa tuon jakson pituutta. Eihän noista varmasti juuri muuta hyötyä ole kuin lihasten aktivointi, mutta se on toisaalta ihan riittävästi lepopäivinä.

Tänään alkoi TV:stä Rakas, sinusta on tullut pullukka, jota katsoin edelliskaudellakin. Katselen kaikenlaiset laihdutusshowt säännöllisen epäsäännöllisesti, ja saan kyllä motivaatiota etenkin niistä muodonmuutoksista. Voin vain haaveilla, että joku päivä voin itsekin katsella omia kuviani taaksepäin ja ajatella, että näytän ihan eri ihmiseltä. Tässä Pullukassa tosin mättää itselle tuo lyhyt aika vs. iso laihdutustavoite. En tiedä kuinka realistista on rääkätä itseään tavoitteena laihtua seitsemässä viikossa yli kuusitoista kiloa.

Pullukan jälkeen venyttelin puoli tuntia, ja siinä on kyllä jotain mitä pitäisi ottaa päivittäiseksi tavaksi. Olen niin uskomattoman kankea, että oikeasti hävettää. Huomaa kyllä, että 16h päivässä istun perseelläni ja lopun makaan sängyssä.

Tähän loppuun voisin vielä listata muutaman mieleen tulleen positiivisen ja negatiivisen kohdan oman Superdieettini sujumisesta:
+ Ruokavalion noudattaminen on ollut helppoa
+ Olen saanut juotua joka päivä vähintään 3l vettä
+ Olen käynyt kävelemässä kolmena päivänä neljästä
+ Olen malttanut pysyä pois vaa'alta
- En ole jaksanut motivoitua tekemään kotitreenejä täysillä
- Rahaa palaa aika paljon

7 kommenttia:

  1. Heipsan! Klikkailin blogisi seurantalistalleni, vaikka en Superdieettiin osaa otakaan. Mielenkiintoista kuitenkin päästä seuraamaan ns. vierestä! :) Pitääpi katsoa tuo Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelma, vaikka nimi onkin minusta karsea. :D Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan tuo Rakas-pullukka vähän sellanen tylsä ja itseään toistava ohjelma, mutta kaikki motivaatio on itselle tervetullutta kun koittaa kuitenkin pitää itsellään inspiraation huipussa ettei tsemppi lopu sitten alkuinnostuksen hiivuttua :)

      Poista
  2. Hei! Aloitin kanssa Superdietillä ja mieluusti hakisin tsemppiä blogistasi. Kuinka saan blogisi lukulistalleni? Itse en ole noin taitava kirjoittaja, mutta koitan joitain ajatuksia laittaa ylös matkan varrelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, tervetuloa vaan matkaan mukaan :) Lisäilin tuohon oikealla linkit joiden kautta voi seurailla kirjoittelujani Bloggerin tai Blogilistan kautta. Jos kirjoitat itsekin blogia niin jätä ihmeessä linkki, tykkään itsekin lueskella muiden kokemuksista!

      Poista
  3. Samaa mietin tuossa pullukka-ohjelmassa, että 7 viikossa yli 16 kiloa painoa pois.. Se on ihan hurjan paljon. Vaikka tiputettavaa olisikin reilusti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On joo, etenkin vaikee kuvitella et jos tuon onnistuukin tiputtamaan niin ettei sitten kuvausten loputtua palais kuitenkin taas vanhoille tavoille.

      Poista
  4. Kiitos, onnistuin :) Laitan blogin julkiseksi ihan pian :)

    VastaaPoista