Sivut

lauantai 3. tammikuuta 2015

Superdieettiin valmistautumista

Maanantaina alkaa ensimmäinen Superdieetti johon olen koskaan osallistunut. Eilen aukesi tämän Superdieetin osio Fitfarmin sivuilla ja näkyviin tuli mm. ruokalista ja treeniohjeet. Eilinen meni hyvin vahvasti niitä miettiessä ja ohjeita yleensäkin selatessa. Pitkästä aikaa on sellainen olo, että onnistun tässä. Ei ole sellaista itselleni tyypillistä "onnistunkohan nyt varmasti" epävarmuutta. Onnistun, totta kai onnistun. Miksi ihmeessä en onnistuisi?

Maanantaille on ruuat mietittynä ja ostettuna, huomenna kokkailen ruuat valmiiksi. Maanantai on kauppapäivä, joten vasta silloin ostan loppuviikon ruuat. Jo eilen oli kaupassa epäilyttäviä kolosia mm. maitorahkan ja tiettyjen kasvisten kohdalla, mutta isoimmissa marketeissa varmasti on osattu varautua siihen, että alkuvuodesta muutenkin menee tätä ns. dieettiruokaa enemmän kuin normaalisti, ihan Superdieetin ulkopuolellakin. Tiistaina jälleen arkivapaa, joten silloin varmaankin preppaan loppuviikon ruuat etukäteen.

Eilen ohjeita selatessa fiilikset olivat vähän sekalaisia, mutta ennen kaikkea innostuneita. Ruoka vaikuttaa raaka-aineiden puolesta helpolta, mutta määrät vähän pelottavat, koska etenkin aluksi syödään näemmä aika paljon ihan kilomäärällisesti. Olen päättänyt kuitenkin noudattaa ohjeita kirjaimellisesi, tilasin jopa lisäravinteita suositusten mukaisesti, vaikka niitä en yleensä käytäkään. Kuusi viikkoa pitäisi olla riittävä aika testata, onko niistä apua esim. jaksamisen suhteen.

Liikunnan osalta menen sieltä missä aita on matalin - kotitreenaan. Isoin syy tälle on se, että tässä tilanteessa se riittää mulle oikein hyvin. Olen niin huonossa kunnossa, että varmasti kuudessa viikossa tulee pelkästään olohuoneen lattialla ähkiessä paljon kehitystä. Treeniohjeet olivat vähän hämmentävän puoleiset, mutta eiköhän niihin nopeasti opi. Tänään ajattelin tehdä kotitreenin liikkeiden osalta omaksi mielenkiinnoksi maksimit, jotta voin sitten helmikuussa testata onko voiman ja tekniikan suhteen tullut kehitystä sillä saralla.

Tämä päivä jatkuu varmasti hyvin pitkälti dieettiin motivoituessa ja selatessa netistä itselleni motivoivia blogeja luettavaksi. Olen huomannut, että esim. laihdutuspainotteiset tv-sarjat motivoivat mua todella paljon pysymään itsekin ruodussa, joten blogit toiminevat samalla tavalla, toivottavasti.

2 kommenttia: